fbpx
Select Page

Olen joskus verrannut tätä matkaa kellumiseen. Itse olen aina rakastanut kellumista – olet veden armoilla ja se kuljettaa sinua, kuitenkin kantaen sinua, jos luotat siihen. Sama koskee tätä tämän hetkistä tilannetta. On annettava periksi kontrollista ja luotettava siihen, että elämä kantaa kyllä.

Tähän on helppo sanoa, että kyllä minä luotan ja en minä halua kontrolloida – niin minäkin tein! Kun pääsin pois oravanpyörästä ja arki muuttui hyvin erilaiseksi, huomasin että olin pyrkinyt kontrolloimaan asioita monin tavoin. Kun arjesta jäi monia asioita pois ja kalenteri tyhjeni, pystyin heittäytymään täysin siihen hetkeen ja käsillä olevaan päivään. Pystyin pysähtymään ja elämään hetkessä. asuntovaunussa vietetyt viikot kavensivat arkea entisestään: leikkikentän, tiskaamisen ja kokkaamisen ympärille.

Silloin on helppo huomata, mitä kaikkea on ennen halunnut kontrolloida, tai antanut egonsa määritellä, miten asioita tekee.

En sano, että olisin mitenkään täydellinen tai onnistuva tässä edelleenkään, päinvastoin! Olen juuri tämän oivaltanut ja alkanut huomata, miten olen alkanut muuttamaan asennoitumistani. Olen siis täysin matkan alussa, mutta haluan jo heti iloita onnistumisistani ja siitä, että olen menossa oikeaan suuntaan. Suosittelen jokaista tekemään niin, koska iloa on elämässä aivan liian vähän <3